Amerikanske aktier samler sig om stimuleringsoptimisme, Bitcoin-prisen stiger takket være firkantet

Fredag (9. oktober) forbliver optimisme for en COVID-19 stimulusaftale på trods af den forvirrende tilstand af samtalerne mellem præsident Trumps repræsentant, den amerikanske finansminister Steven Mnuchin, og husets formand Nancy Pelosi. I mellemtiden fortsætter Bitcoin med at nyde sin godkendelse fra Square.

Torsdag (8. oktober) twitrede Drew Hammill, der er vicestabschef for Pelosi, om en 40-minutters samtale mellem Mnuchin og Pelosi tidligere samme dag og nævnte, at Mnuchin havde sagt, at præsident Trump er interesseret i at nå til enighed med demokraterne på en „omfattende“ COVID-19 finanspolitisk stimuluspakke.
Interessant nok sagde præsident Trump torsdag formiddag under et interview med „Morgen med Maria“ -vært Maria Bartiromo på Fox Business, at selvom han tirsdag havde lukket det foregående sæt stimulusforhandlinger med husdemokrater – fordi de ikke „gik nogen steder ”- nu går forhandlingerne bedre:

”Vi begynder at have meget produktive samtaler,” sagde han. ”[Husets formand Nancy Pelosi] ønsker, at det også skal ske. Hun ønsker ikke, at det ikke skal ske. Jeg tror, hun ønsker, at det skal ske, fordi det er så godt for vores land. ”

Keith Buchanan, porteføljeforvalter hos kapitalforvaltningsfirmaet GLOBALT, fortalte CNBC:

„Stimulusforhandlinger dikterer virkelig markedshandlingen dagligt.“

Også i går sagde milliardærinvestor Carl Icahn, grundlægger og og formand for det amerikanske konglomerat Icahn Enterprises, på „13D Monitor Active-Passive Investor Summit“, at de monetære og skattemæssige stimuleringsforanstaltninger har været „meget effektive“ for den amerikanske økonomi og USA Amerikansk aktiemarked:

”Hvis man ser på aktiekurser, tror jeg, at nogle af dem er latterligt høje, men det er meget, meget dyrt at gå kort på dem … Mange af de aktier, som du mener er enormt for dyre, fortsætter bare med at stige. Så dybest set tror jeg, at stimulusen gør tricket … På dette tidspunkt er jeg ikke lang, fordi jeg tror, at denne stimulus kommer, og den vil fortsætte, især efter valget. „

Denne optimisme hjalp Dow, S&P 500 og Nasdaq Composite med at gå henholdsvis 0,43%, 0,8% og 0,5% i går.

Hvad angår kryptomarkedet, i går (8. oktober), lykkedes det Bitcoin, der havde brugt det meste af denne uge på at handle mellem $ 10.650 og $ 10.800, og som handlede så lavt som $ 10.541 omkring 09:00 UTC i går, til så højt som $ 10.957 af 17:20 UTC takket være meddelelsen fra Jack Dorsey’s Square om, at det „havde købt cirka 4.709 bitcoins til en samlet købspris på $ 50 millioner.“

I øjeblikket (pr. 07:20 UTC den 9. oktober) handler Bitcoin omkring $ 10.880, hvilket er en stigning på 2,72% inden for den sidste 24-timers periode.

Hvad angår resten af kryptomarkedet, er de kryptoaktiver, der har registreret den højeste procentvise gevinst i forhold til USD siden Square’s meddelelse, DeFi-tokens som Yearn Finance (YFI) og Uniswap (UNI), der er steget henholdsvis 27,06% og 19,45% i den sidste 24-timers periode.

Her er, hvad makroøkonom og kryptoanalytiker Alex Krüger havde at sige om beslutningen fra børsnoterede selskaber som MicroStrategy og Square om at bruge Bitcoin som et reserve-aktiv: