Kryptomarknader står inför ett utflöde av Bitcoin igen

En ny undersökning genomförd av författaren till Bitcoin’s Stock-to-Flow-prisprognosmodell visade att majoriteten av de som är involverade i att investera i Bitcoin inte tänker sälja till något pris, även om tillgången kommer nära noll. Samtidigt blir utseendet på DeFi-projekttoken på kryptobörser en ny drivkraft för att öka investerarnas intresse för sådana kryptovalutor.

Publicerad 1 dag sedan på 27 augusti 2020Förbi J. Frank Sigerson Den här bilden visar ett par bitcoins

Färsk data från Glassnode-forskningsföretaget pekar på det verkliga resultatet för handlare från kryptobörser. För närvarande finns bara cirka 2,6 miljoner Bitcoins på sådana centraliserade plattformar, vilket är det lägsta värdet de senaste 21 månaderna.

Detta faktum observeras tillsammans med en annan rekorduppdatering av futuresköp av Bitcoin . För närvarande har 5 miljarder dollar investerats i dessa terminskontrakt för kryptovaluta.

Tillsammans indikerar dessa två trender tre punkter:

För det första blir cryptocurrency marknaden mer och mer intressant för institutionella investerare.

För det andra börjar sådana investerare vara typiska Bitcoin-innehavare som inte är villiga att sälja sina kryptokurser i överskådlig framtid. Det är därför man kan observera utflödet av medel från kryptobörser.

Slutligen betyder blomningen av decentraliserad finansiering (DeFi) en ökning av omsättningen för P2P-transaktioner med Bitcoin, dvs utan finansiella mellanhänder.

Ladda ner gratis vår ledsagande-app, Born2Invest, och läs mer om utflödet av Bitcoin på kryptomarknaden och varför investerare inte vill sälja den första cryptocurrency. Läs de senaste finansiella rubrikerna med den bästa online-nyhetsaggregatorn.

Nya DeFi-projekt och investerarnas ökande intresse

DeFi (decentraliserad finansiering) är mer och mer bevuxen med nya projekt, och den positiva effekten av detta segment av kryptomarknaden uppstår när det gäller priset på sådana välkända kryptokurser som Bitcoin och Ethereum. Samtidigt blir utseendet på DeFi-projekttoken på kryptobörser en ny drivkraft för att öka investerarnas intresse för sådana kryptovalutor. Enligt Messari har den dagliga handelsomsättningen för LINK-tokenen på den amerikanska Coinbase Pro-plattformen faktiskt överträffat den för Bitcoin.

SE Också Amazon Indien för att anställa 1 000 tekniker eftersom kontantlösa transaktioner trivs
Ett annat DeFi-projekt, Serum Project, kunde glädja investerare med det faktum att dess ursprungliga SRM-token växte med 1500% omedelbart efter det dykt upp på FTX- och Solana-kryptobörsen den 11 augusti.

På bara tio dagar, från 2 augusti till 12 augusti, har infödda tokens för DeFi-projekt som LINK och Band stigit i pris med 100%. Ur ett prisperspektiv liknar detta allt en boom i ICO-projekt, där vissa investerare har tjänat stora summor pengar, och vissa har lidit kolossala förluster.

En nyligen genomförd undersökning utförd av författaren till Bitcoins Stock-to-Flow-prisprognosmodell visade att majoriteten (72,1 procent) av dem som är involverade i att investera i kryptovaluta nummer en inte har för avsikt att sälja till något pris, även om tillgången kommer nära till noll.

För sin del är författaren till Stock-to-Flow-modellen övertygad om att detta investerares beteende beror på att Bitcoin förr eller senare når 1 miljon dollar.

För närvarande har kylare cirka 8,15 miljoner Bitcoins, som faktiskt inte finns i den fria försäljningen. Konsultföretaget Grayscale Investments noterade att den nuvarande nivån av Bitcoin walker korrelerar med vad som hände 2016, vilket ökar sannolikheten för att kryptosektorns flaggskeppstillgång kan uppdatera sitt historiska maximum i år, det vill säga att stiga över märket för 20,085 $.